Thursday, February 21, 2019

Ormandan Gelen Gizli Ses


Bir baba oğlunu oturdukları yere yakınlardaki bir ormana yürüyüşe çıkartmıştı. Baba oğul şakalaşarak güzel güzel sohbet ediyorlardı. Aniden çocuk keskin bir acı hissetti ve "AHHHH!" diye bağırdı.
Bağırmasıyla şaşırması bir oldu çünkü koyu ormanın arkasındaki dağdan gelen gizli bir ses "AHHHH!" diye bağırdı çocuğa karşı. İlk yankı deneyimi olduğu için çok şaşırmıştı ve korkmuştu.
Merakla dolu "Sen kimsin?" diye haykırıyor, Ama aldığı tek cevap "Sen kimsin?". Bu onu kızdırdı, "Sen bir korkaksın!" diye bağırdı ve ormandan gelen gizli ses "Sen bir korkaksın!" diye tekrarladı.
Çocuk neler olduğunu anlayamayınca donup babasına baktı ve “Babam neler oluyor?” diye sordu. "Oğlum," diye yanıtlıyor, "dikkat et. Ona iyi bir şey söyle." Babasının istediği gibi dönüp sonra "Seni seviyorum!" diye çığlık attı ve gizemli ses, "Seni seviyorum!" diye yanıt verince çocuk şaşkınlıktan ne yapacağına şaşırdı.
Oğlunun kafa karışıklığını fark eden baba, doğa ile bağırışlarla konuşmayı üstleniyor: "Sen Harikasın!" ve ses yanıtladı, "Sen harikasın!" Çocuk heyecanlandı ama hala neler olduğunu anlayamıyor.
Oğlunun dikkatini %100 çektiğini fark eden baba şöyle açıklıyor: "Oğlum, insanlar buna bir ECHO (yankı) diyor, ama gerçekten bu YAŞAM’dir. Hayat her zaman verdiğin şeyi geri veriyor. Hayat eylemlerin bir aynasıdır.
Daha çok aşk istersen, daha çok sevgi ver. Daha fazla iyilik istiyorsanız, daha fazla iyilik ver. Anlaşılmak ve saygı duyulmak istiyorsan, anlayış ve saygı göster. İnsanların seninle sabırlı olmasını istiyorsan, onlarla sabırlı ol.
Bu doğa kuralı hayatımızın her alanına uygulanır. Bir yankı, doğanın bize yapılmasını istediklerimizi başkalarına yapmamızı öğretme ve kendimiz için dilediğimiz şeyi başkaları için dilememiz gerektiğini öğretir.
Hayat her zaman verdiğin şeyi geri verir...
Hayat tesadüf değil, kendi işlerimizin bir aynasıdır.


No comments:

Post a Comment